В Нигер бе извършен военен преврат. Това е четвъртият преврат в

...
В Нигер бе извършен военен преврат. Това е четвъртият преврат в
Коментари Харесай

Не е истина! Какво каза Захарова за Европа

В Нигер бе осъществен боен прелом. Това е четвъртият прелом в страната, откогато тя получава самостоятелност си от Франция през 1960 година.

Западът и Организация на обединените нации осъдиха насилието. 
-->
Руската дипломация прикани за " кротичък разговор " и за бързото освобождение на президента на Нигер, Мохамед Базум, който е държан в плен в Ниамей от бойци, които настояват, че са го свалили от власт, оповестиха Франс прес и ТАСС.

Говорителката на съветското външно министерство, Мария Захарова, изрази вяра за бързо разрешаване на вътрешнополитическата рецесия в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  " остро осъди противоконституционната смяна на правителството " в Нигер, съобщи неговият представител в, откакто военните превратаджии оповестиха, че са свалили определения президент Мохамед Базум, съобщи Франс прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Президентът на Нигер е отхвърлен, армията разгласи, че взима власттаАрмията в Нигер обяви в телевизионно послание, че президентът Мохамед Базум е отхвърлен от власт, както и че всички институции и държавните граници ще бъдат затворени до второ разпореждане. Посланието прочете в ефира на националната телевизия полковник Амаду Абдраман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР